Demir İnşaat, 2016’yı kentsel dönüşüm yılı ilan etti. Şirket, ilk olarak İstanbul’un merkezi semtlerinden Gültepe’de kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı
Demir İnşaat, kentsel dönüşüme odaklandı. Akıllı ev teknolojilerini içeren nitelikli projelerine kentsel dönüşüm çalışmalarıyla devam etme kararı alan şirket, bu amaçla 2016 yılını kentsel dönüşüm yılı ilan etti. Bu kapsamda ilk olarak Gültepe’de dönüşüm için düğmeye basıldı. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, kentsel dönüşüm çalışmalarında Gültepe’den yola çıkıp ilk projelerine start vermeye hazırlandıklarını söyledi. Demir, “Kentsel dönüşüme Gültepe’den başladık. Ancak devamının geleceğini söyleyebiliriz. Dönüşüm ile ilgili takip ettiğimiz araziler ve bölgeler var. Önümüzdeki dönemde bunlar da netleştikçe açıklayacağız” dedi.
Yoğun ilgi var
Kentsel dönüşüm bölgesinde yaşayan vatandaşların yoğun ilgisinin kendilerine güç verdiğine dikkat çeken Demir, “Buradaki evlerin bir kısmı babadan kaldığı için dolayısıyla muhatap olacağımız kişi sayısı da artıyor. Yaklaşık bin 200 kişiyle muhatap oluyoruz. Tüm zorluklarına rağmen önümüzdeki dönemde yeni dönüşüm projelerimize odaklanıyoruz” diye konuştu.
700 kişi bilgilendirildi
Hamit Demir, Gültepe’de yapmayı planladıkları dönüşümde yüzde 87 ön protokol imzası aldıklarını söyledi. Şimdiye kadar düzenlenen toplantılarda 490 daire sahibine ve toplamda 700 kişiye ayrı ayrı bilgiler verildi. Demir İnşaat’ın düzenlediği toplantıya yaklaşık 700 kişi katılırken, toplantı sonrasında daire sahipleri Demir İnşaat’a yoğun ilgi göstererek şirketin irtibat bürosunu ziyaret ettiler.
Noter sözleşmesi yaptı
Sakinlerle bilgilendirme toplantısından sonra çok yoğun bir sözleşme trafiği olduğuna işaret eden Hamit Demir, “20 günde noter sözleşmesi yaptığımız kişi oranı yüzde 60’lara geldi. Tabi ki parsel parsel görüşmeler yaptığımız için çok zorlanıyoruz. Çünkü her parselde en az 8 veya 10 hissedar var. Onların hepsini bir araya toplayıp ikna etmek çok zamanımızı alıyor” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın mutlaka kendilerine destek olması gerektiğine dikkat çeken Demir, şunları söylüyor: “Anlaşmakta zorlandığımız geri kalan yüzde 10-15 hissedarlarla bakanlık ve belediyeler devreye girip sorunu çözmekte bizim yanımızda olmalı. Bu insanları bir araya getirmek, sorunları çözmek yıllar sürüyor. Maddi olarak büyük sorumluluklar üstleniyoruz. Bu süreçte devletin yanımızda olduğunu hissetmeliyiz.”
Maliyet 500 milyon lira
Gültepe’de yapmayı planladıkları kentsel dönüşüm projesinde yaklaşık 490 haneyle muhatap olduklarını belirten Demir, “Bunu üç ile çarptığınızda bin 500 kişi demek. Bu projenin yaklaşık bize minimum maliyeti 500 milyon TL’yi buluyor. Bu yüzden mutlaka devletin, bakanlığın yanımızda olduğunu hissetmeliyiz ve bizlere destek olmalı her konuda” dedi.