1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Dünya Ticaret Merkezi’nden 500 Milyon Dolarlık Yatırım

Türkiye’nin en büyük fuar alanlarına sahip İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), 500 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin ve havzanın en büyük fuar alanını yapacak.

istanbul-dunya-ticaret-merkezinden-500-milyon-dolarlik-yatirim

DEV YATIRIM HAYATA GEÇMEYE HAZIRLANIYOR

Yüzde 41,47’si İstanbul Ticaret Odası’na (İTO), yüzde 27,24’ü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB), yüzde 23,89’u İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB), geri kalan kısmı da Bakırköy Belediyesi, İstanbul Ticaret Borsası, İstanbul Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı’na ait olan İDTM, Avrupa’nın en büyük ilk 10 fuar merkezi arasında olacak dev bir yatırımı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Söz konusu yatırım, İBB ve İDTM Başkanı Kadir Topbaş, İTO Başkanı ve İDTM Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar ile çok sayıda davetlinin katılımıyla WOW İstanbul Hotel’s Convention Center’da açıklandı. 700 bin metrekarelik alan büyüklüğüyle Türkiye’nin ve havzanın en büyük, Avrupa’nın ise en modern fuar merkezi olması planlanan projede 300 bin metrekareyi aşan kısım fuar alanlarına ayrılacak.

2019 YILI SONLARINDA TAMAMLANACAK

365 gün hayatın devam edeceği 35 bin metrekarelik alanda ise fuar alışveriş merkezi, restoran ve kafelerin yer alacağı bir yaşam merkezi bulunacak.Yeşil bina standartlarında inşa edilecek ve Leed Sertifikası sahibi olacak yatırım, iki ayrı etapta gerçekleşecek. Birinci etap inşaatın 2017 yılının eylül ayında bitirilmesini planlanıyor. İlk etapta ofis veya otel şeklinde ticaret/turizm alanı oluşturulacak.

Fuar alanlarını kapsayacak ikinci etabın inşaatına ise 2018 yılının ilk aylarında başlanacak ve 2019 yılı sonlarında tamamlanacak. Alanın alt kısmında tüm araçların 12 dakika içinde tahliye edilebileceği 8 bin kapasiteli kapalı otopark bulunacak.

İDTM, yeni fuar merkezine doğrudan bağlantılı metro istasyonu ile yayalara kolaylık sağlarken, 4 ana aksa yönlenecek trafik ve yol düzenlemesi ile de İstanbul trafiğine rahatlık sağlayacak.

İBB OLARAK SADECE BAŞKAN İMZASI İLE DİLEDİĞİMİZ KADAR KREDİ ALANİLİYORUZ

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Kadir Topbaş, İstanbul’un her alanda bir numarası olması gerektiğini söyledi.

Bugün lansmanını yaptıkları adımdan sonra daha farklı bir fuar hazırlığı içinde oldukları bilgisini veren Topbaş, TOKİ ile yaptıkları görüşmelerde belirledikleri 2 metro istasyonlu bir lokasyonda, yeni havalimanına yakın bir yerde 300 milyon metrekare alan içerisinde kampüs niteliğinde bir fuar alanı hazırlıkları olduğunu kaydetti.

3. HAVALİMANI İÇİN DIŞ KREDİ VERİLMEDİ

“Gelen insan 1 hafta oradan ayrılmak istemesin. Her türlü imkanlar sunulsun. Gelen kişi ailesiyle birlikte gelsin” diyen Topbaş, böyle bir konseptin dünyada örneği olmadığını, böyle bir yeri yapmaları halinde İstanbul’un fuarcılıkta dünyada adından bahsettiren bir yer olacağını dile getirdi.

İBB olarak sadece başkan imzası ile diledikleri kadar kredi alabildiklerini anlatan Topbaş, 2015 yılının yatırım bütçelerinin 12,5 milyar lira olduğunu, 2016’da bu rakamı yüzde 32 artırarak 16 milyar liraya çıkardıklarını ifade etti. Topbaş, 3. havalimanının yapılmasına engel olma adına dış kredilerin kapatıldığını ve verilmediğine dikkati çekti.

DEVLETİN KASASINA GİREN HER 100 LİRALIK VERGİNİN 44 LİRASINI İSTANBUL VERİYOR

İbrahim Çağlar ise İstanbul’un Türkiye’nin toplam dış ticaret hacminin yarısından fazlasını tek başına gerçekleştirdiğini, çalışan her beş kişiden birinin ekmeğini bu şehirde kazandığını söyledi.

Devletin kasasına giren her 100 liralık verginin 44 lirasını İstanbul’un verdiğini, Türkiye’ye gelen her 100 yabancı turistin 23’ünün adresinin de yine İstanbul olduğuna işaret eden Çağlar, “Yabancı sermayeli şirketlerin yüzde 60’ı burada yatırım yapıyor, ticaret yapıyor” dedi.

Bu dinamik yapının ulusal ve uluslararası fuarlar noktasında da İstanbul’u küresel üslerden biri haline getirdiğini vurgulayan Çağlar, özellikle son yıllarda artan ilginin bunu çok net biçimde gösterdiğini dile getirdi.

TOPLAM İNŞAAT ALANI 700 BİN METREKARE

Yurt dışından gelip İstanbul’da fuar düzenlemek isteyen organizatörlerin sayısının da arttığına dikkati çeken Çağlar, bugün İstanbul’daki fuar alanlarının şehrin potansiyellerinin gerisinde olduğunu, arzın talebi karşılayamadığını ifade etti.

İstanbul büyürken, fırsatlar artarken ve küresel bağlantılar gelişirken kendilerinin de bu değişime uygun olacak adımlar atması gerektiğini bildiren Çağlar, sözlerine şöyle devam etti:

“İşte bu nedenle 300 bin metrekarelik yeni fuar alanını iki etap halinde inşa ediyoruz. Bunun içerisinde alışveriş alanları ile ticaret ve turizm kompleksleri de olacak. Toplam inşaat alanları otopark da dahil 700 bin metrekareye çıkacak ve bu yatırımın karşılığı 500 milyon dolar. ‘Dünya Ticaret Merkezi’nin şu anda 500 milyon doları var mı?’ diye aklınızdan geçirebilirsiniz ama artık ülkemizde 500 milyon dolarların çok rahat telaffuz edildiği günlerdeyiz. Allah’a şükürler olsun o 70 cente muhtaç olduğumuz günleri geride bıraktık. Belli bir özkaynağımız var ama finansman noktasını planladık, programladık, hiç bir sıkıntımız olmayacak. Avrupa’nın ilk on fuar alanı arasında yer alan proje sadece İstanbul’un ve Türkiye’nin değil, Avrupa ve Asya arasındaki iş alanlarının önünde de yepyeni bir sayfa açacak. İstanbul’u dünya fuarcılığının başkenti yapmak için yola çıktık. Bu konuda ilk çiviyi 2016’nın ilk aylarında çakacağız.”

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Teknopark İstanbul İnşaatı İşçileri Direnişte!

Teknopark İstanbul Projesi’nde ağır şartlarda çalışan aralarında mühendis, mimarların da bulunduğu işçiler, aylardır maaşlarını alamadıkları …