1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ Konutlarına KDV Ayrıcalığı Yok!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut satış işlemlerinde uygulanacak yeni Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında, kendilerine yönelik bir muafiyet bulunmadığını bildirdi.

toki-konutlarina-kdv-ayricaligi-yok

TOKİ’den yapılan açıklamada, 07 Ocak 2013 tarihinde çeşitli basın organlarında yer alan, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanlığı tarafından, TOKİ ile ilgili olarak belirtilen görüşler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasına gerek duyulduğu bildirildi.

İdarenin mülkiyetinde bulunan konutların satış işlemlerinde konu KDV oranlarının, Bakanlar Kurulu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan 30 Aralık 2007 tarih 26742 sayılı ilanındaki 2007/13033 sayılı “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararı”ı gereğince konut net yüzölçümüne göre yüzde 1 ve yüzde 18 olarak uygulandığı belirtildi.

24 Aralık 2012 tarihli 2012/4116 sayılı Bakanlar Kurulu kararı hatırlatılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamındaki büyükşehirlerde lüks veya birinci sınıf inşaat olarak yapılan ve ruhsatın sonradan revize edilip inşaat kalitesinin yükseltilmesi hali de dahil olmak üzere, yapı ruhsatının alındığı tarihte, üzerine yapıldığı arsanın 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’nun 29. Maddesine istinaden tespit edilen arsa birim metrekare vergi değeri; Beşyüz Türk Lirasına kadar olan konutların tesliminde yüzde 1, beşyüz Türk Lirası ile bin Türk Lirası (bin Türk Lirası hariç) arasında olan konutların tesliminde yüzde 8, bin Türk Lirası ve üzerinde olan konutların tesliminde yüzde 18 uygulanır, hükmü getirilmiştir” denildi.

Açıklamada, “Uygulamaya konulan düzenlenmede İdaremizin konut satış işlemlerinde herhangi bir KDV muafiyeti bulunmayıp, İdaremiz 24.12.2012 tarihli ve 2012/4116 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince KDV uygulamasına tabidir. Buradan anlaşılacağı üzere, TOKİ’nin KDV’den muaf olması ve haksız rekabet doğması gibi bir durum söz konusu değildir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konut Krizini TOKİ Çözebilir: Konut Sayısı Sınırlanmadan Üretim Olmalı!

Hem satılık hem kiralık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, konut krizini derinleştirdi. Peki konut krizi nasıl …