1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mimar ve Mühendisler Grubu Kadıköy-Kartal Metrosunu Anlattı!

Türkiye, raylı sistemlerin inşası noktasında dünyanın en eski ikinci metrosunu Karaköy Tüneli’nde, Karaköy-Beyoğlu arasında 1875 yılında yapmıştır

Kadıköy-Kartal Metrosu, Karaköy Tüneli, mimar ve mühendisler grubu, Raylı Sistemler

Dünyanın en eski ikinci metrosunu yapmış olmamıza rağmen, Raylı Sistemler ülkemizde maalesef 1940’lı yıllardan 1990’lı yıllara kadar uzunca bir süre ihmal edilmiştir. Dünyanın gelişmiş metropollerindeki kadar raylı sistemin İstanbul’da henüz yeterli düzeyde olmaması ve toplu taşıma araçlarının entegrasyonundaki aksaklık, metropol bir şehir olan İstanbul’da her zaman eksikliği hissedilmiştir..

Son 20 yılda toplu ulaşım, özellikle metro ve hafif metro projelerinin geliştirilmesi ile hız kazanmış, raylı sistemlerin geliştirilmesi önemsenmiş, fakat büyüme kapasitesi ile düşündüğümüzde ise yapılan çalışmaların yetersiz kaldığı görülmüştür. Raylı sistemler ve metro ekonomik, güvenli, hızlı ve konforlu ulaşımın vazgeçilmez bir toplu taşım aracı olarak dünyanın önemli şehirlerinde hizmet etmektedir. Raylı sistemler geliştirilerek toplu taşımanın omurgası haline getirilmelidir.

Dünyanın en büyük metropollerinden olan İstanbul her geçen gün daha da büyümekte ve yaklaşık olarak nüfusu şu an itibari ile 15 milyon olarak bilinmektedir. Son yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, raylı sistemlere yaptığı projelerle mevcut metro ve hafif metro km uzunluğunu arttırmış, mevcut ve inşaatı devam eden hatlarla birlikte 2015 yılı raylı sistem hedefini toplam 230 kilometre olarak açıklamıştır. Ülkemizde 2023’de ise toplam 641 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattına ulaşma hedefiyle şimdiden Belediyeler ve Merkezi hükümet raylı sisteme yönelik yatırımlara başlamıştır.

Bu çalışmaların sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Ağustos’ta açılışını yapacağı 22 kilometrelik Kadıköy-Kartal Metrosu ve bundan sonra yapılacak projeler, şehirlerimizde daha konforlu, güvenli ve hızlı bir ulaşım olan metro hizmetlerini halkımızın kullanımına sunacaktır

Raylı sistemler ve metro çalışmalarında yerli teknoloji ve ürün katkısının arttırılmasına yönelik çalışmaların sağlanması ülkemizin kalkınması, istihdamın arttırılması ve cari açığımızın düşürülmesi anlamında önemli bir imkan ve fırsat olarak değerlendirilmelidir. Girdiğimiz bu yolun ülkemizin bilim-teknoloji ve sanayisinin geliştirilmesinde önemli bir imkân olarak görüyor, üniversite, sanayi ve STK’ ların oluşturulacağı sinerjinin, kalkınmamız ve dünya milletleri arasında hak ettiğimiz yeri almamızda bir başlangıç noktası olarak görüyoruz.

MMG olarak yapılan çalışmalar ve geliştirilen projeler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni takdir eder ve iyi olan her çalışmalarında yanlarında olduğumuzu bildiririz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Ağustos’ta açılışını yapacağı 22 kilometrelik Kadıköy-Kartal Metrosu’nun sağlıklı ve sorunsuz işletilmesini temenni eder, şehrimiz için hayırlı olmasını dileriz.

Mimar ve Mühendisler Grubu
Yönetim Kurulu

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Anadolu Yakası Metroya Alışmaya Çalışıyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük metro yatırımı olarak 3.1 milyar TL’ye mal olan, Kadıköy-Kartal metrosu açılışının …