1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Maliye Bakanlığı’nın Ev Sahiplerine Gönderdiği Mektup, Kira Beyanını 2.5 Kat Artırdı!

1.2 milyon ev sahibine “kira verginizi ödeyin” mektubu gönderen Maliye’ye 650 bin dönüş oldu. Beyanname verenlerin sayısı 2.5 kat arttı

Kira gelirleri için beyanname verme süresi bu akşam doluyor. Maliye’den edinilen bilgiye göre vergi dairelerine verilen ve internetten doldurulan beyanname sayısı 650 bini geçti. Böylece kira beyanında son üç yıllık döneme göre yaklaşık 2.5 kat artış yaşandı. Toplam 1 milyon 200 bin kişiye “kira verginizi ödeyin” mektubu gönderen Maliye, 650 bin kişiden dönüş aldı. Kiracısı olan ev sahiplerinin en geç bu akşama kadar beyannamesini vergi dairesine teslim etmeleri gerekiyor. Kira gelirini beyan etmeyen veya eksik gösteren mükellefler, 2 bin 800 liralık istisnadan yararlanamıyor. Geçmiş yıllara ait kira gelirlerini hiç beyan etmeyenler ise Vergi Usul Kanunu’nda yer alan pişmanlık hükmünden yararlanabiliyor.

BİLDİRMEYENE AĞIR CEZA
Beyan edilmesi gereken kira gelirinin bildirilmemesi durumunda, mükellef adına normal vergi tutarının iki katı kadar birinci derece usulsüzlük cezası kesiliyor. Takdir edilen gelir üzerinden, gelir vergisi ile vergi ziyaı cezası hesaplanıyor. Ortaya çıkan bu rakam, usulsüzlük cezasıyla kıyaslanarak iki vergiden hangisi daha yüksek ise o uygulanıyor. Ayrıca gecikilen her ay için de gecikme faizi talep ediliyor. Son beyanname verme tarihini geçirip de 15 gün içinde beyan edenler ise pişmanlıktan yararlanarak istisna hakkını kullanabilecek. Ancak vergisine ek olarak 32 liralık usulsüzlük cezasını da ödemek zorunda kalacak. Maliye yetkilileri, süreyi geçirmemeleri konusunda vatandaşları uyardı. Yetkililer, “Geçen yıl vergi gelirlerimiz yaklaşık yüzde 20 arttı. Bu oran bu yıl daha da artacak gibi görünüyor. İlk defa kira beyanı veren mükellef sayısı 160 bini geçti. Bu rakam daha da artacaktır” değerlendirmesini yaptı.

HAZAL ATEŞ/Sabah

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Ev Sahipleri Dikkat! Yeni Dönem Başlıyor

Terör örgütleri, fuhuş ve uyuşturucu çetelerinin hücre evine dönen günlük daireler için yol haritası tamamlandı. …