1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Cemalettin Sarar, Lise Öğrencilerine İş Kapısı Olacak Çıraklık Okulu Kurdu!

Çıraklık yaparak mesleği öğrenen ve 29 yılda 36 milyon dolarlık ihracat yapan Sarar’ı yaratan Cemalettin Sarar, lise öğrencilerine iş kapısı olacak bir çıraklık okulu kurdu

21 ülkede 52 mağazası olan Cemalettin Sarar, 2012’de yüzde 10’la 20 arasında büyüme hedefliyor. “Planlarımda hiç küçülme yok, arkama bakmadan Atatürk’ün dediği gibi ilerliyorum” diyen ünlü işadamı, bir yandan da memleketi Eskişehir’de daha çok istihdam yaratacak çözümlere imza atıyor. Cemalettin Sarar’ı takip edenler onun daha ilkokul yıllarında Eskişehir’deki ‘Hazır Elbiseci’ dükkânına çırak olarak girdiğini ve hazır giyimi burada öğrendiğini bilirler. 1983’te babası Abdurrahman Sarar’ın ölümüyle onun 13 metrekarelik dükkanında hazır elbiseler satmaya başlayan ünlü işadamı bugün yılda 36 milyon dolar ihracat yapan bir şirketin patronu. Ancak buraya geldiği noktayı unutmamış, kendisi de ticaret lisesi mezunu olduğu için lise mezunlarına yeni iş alanları kurmak üzere çözümler yaratmış.

45 EĞİTİMCİ ÇALIŞIYOR
5 bin kişinin çalıştığı Sarar Giyim’de, mesleği çekirdekten öğrenen yetenekli gençlere yer açmak için geçen yıl bir çıraklık okulu kurduğunu hevesle anlatıyor Sarar. Kendisinin de aynı yollardan geçtiğini anlatan işadamı, “Sabah okula gidiyor, öğleden sonra dükkanda ceket, pantolon satıyorduk. Müşteriyle sıcak ilişki kurmayı ise babam öğretti. Mesleği yaşayarak öğrenmek gibisi yoktur” diyor. Çıraklık okulunda ön elemeyle aldığı gençleri büyük bir atölyede uygulamalı olarak eğittiklerini söyleyen Cemalettin Sarar, “Burada 45 eğitimci var. 25’er kişilik gruplar halinde eğitim veriliyor. Gençler 3 ila 6 ay arasında değişen sürelerde tasarımcılığı, hazır giyimi öğreniyorlar. Mezun olanlar hemen Sarar Giyim şirketlerinde işe başlıyor” diyor.

Çalışanların% 90’ı kadın
Şirket büyüdüğü sürece sosyal sorumluluk yatırımlarına devam edeceklerini söylüyor Cemalettin Sarar. “Çalışanlarımın yüzde 90’ı kadın. Onların çocuklarına eğitim bursu veriyorum” diyen işadamı, yetenekli öğrencileri de spor, sanat gibi alanlarda desteklediklerini ifade ediyor.

Şampiyonlar yetiştiriyor
Spor, şirketin sosyal sorumluluk konusundaki ana faaliyet alanlarından biri. Bir yandan okullar açarken bir yandan da sporda sponsorluklara devam eden Sarar Giyim, Anadolu’nun değişik bölgelerinden sporcuları keşfedip eğitimini üstlenmek ve uluslararası çapta şampiyonlar yetiştirmek için ciddi bir efor sarf ediyor.

STK’lar da Gitti Gidiyor’da mağaza açıyor
GLOBAL e-ticaret devi eBay’ın yüzde 93 hissesine sahip olduğu Gitti Gidiyor, sanal âlemde geniş çaplı bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. TOÇEV, TEMA, UNICEF, KADEP, Mor Çatı, BÜMED gibi kuruluşlara ücretsiz sanal mağaza açan şirket, ayrıca internet ve lojistik konusunda da eğitimler veriyor. İlk sanal mağazayı UNICEF’in açtığını söyleyen Gitti Gidiyor Genel Müdürü Cenk Angın, kuruluşun burada takvim, oyuncak, yapboz gibi 20’den fazla ürün sattığını belirtiyor. Sitelerinde toplum yararına açık artırmalar da yaptıklarını anlatan Angın, kısa sürede 50 bin TL’lik kaynağı 10’dan fazla STK’ya aktardıklarının altını çiziyor.

Sabah

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.