1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Giresun’daki Yaylalarda Kaçak Yapılaşmaya Karşı Özel Güvenlik!

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, yaylalardaki kaçak yapılaşmayı önlemek için özel güvenlik uygulaması başlatacaklarını belirterek, “Yaylalarladaki güvenlik görevlileri ile kaçak yapılaşmanın kontrolü sağlanacak” dedi

Şahin, yaptığı açıklamada, Giresun’un yaylalar açısından son derece zengin bir il olduğunu ve ilde toplam 387 yayla bulunduğunu, bunlardan

108’inin Kümbet, Bektaş ve Kulakkaya yaylalarının da bulunduğu ’yaylalar diyarı’ olarak adlandırılan Dereli ilçesinde yer aldığını belirtti.

Yörede yaylalardaki bazı kaçak yapıların ilgili kanuna göre yıkımlarını gerçekleştirdiklerini, alanlardaki tel örgülerin söküldüğünü ve 200’e yakın binanın da mühürlendiğini ifade eden Vali Şahin, “Ramazan dolayısıyla yıkım işine ara verildi. Ekim ayı içinde tüm ekiplerimizi belirlenen yerlere yönlendirip kaçak yapılarla ilgili yıkımları gerçekleştireceğiz” dedi.

Şahin, Giresun yaylalarında özelikle 2008 yılından sonra bina yapma furyası başladığını tespit ettiklerini, ancak kamu malı olan bu alanların kimseye ’peşkeş’ çekilemeyeceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaylaların korunması ve çevre düzeninin sağlanmasına yönelik önemli çalışmalarımız olacak. Turizm merkezi ilan edilen yaylalarımızda idare binası oluşturduk. Bu idare binası Özel İdare İrtibat Bürosu olacak. Yayladaki vatandaşların ihtiyaçlarının dinlenmesi, sorunlarını çözümlemek için çalışacak.

Yaylalar için özel güvenlik görevlileri oluşturacağız. Özelikle Türkiye’de ilk olacağına inandığımız bu uygulama kapsamında her yaylada 2 ya da 3 güvenlik görevlisi sorumluluk alanındaki kaçak yapılaşmanın kontrolünü sağlayacak. Bize anında bilgi verip bildirecek. Biz de kaçak yapılaşmalara karşı yıkım işini hızlandırmış olacağız. Bu yıl yaylaların imar planını hazırlayacağız. Turizmin cazibe merkezi olan yaylalardaki kaçak yapılaşmayı engellemek amacıyla imar planlamasına gidip, bu alanları uydu fotoğraflarıyla takip ederek kaçak yapılaşmayı önleyeceğiz. Kış mevsimine girmeden önce bölgenin uydu fotoğraflarını alarak gelecek yılla karşılaştırmasını yapacağız. İzinsiz yeni yapılaşmalar olduğunda gerekli işlemi uygulayacağız.”

“BİRKAÇ KİŞİNİN TEPKİSİNİ, 72 MİLYONUN DUASINI ALIYORUM”
Şahin, yaylalardaki kaçak yapılaşmalara yönelik başlatılan yıkım çalışmalarının bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandığını, ancak bu yönde çok kararlı olduklarının altını çizerek, şöyle devam etti:

“Yaylalardaki kaçak yapıları yıktığımızda birkaç kişinin tepkisini alıyorum ama 72 milyon kişinin de dualarını alıyorum. Çünkü o yaylalarda herkesin hakkı var. Gidip 5 dönüm yer çevirip hemen bina yapıp sahip çıkıp, bir yer daha çevirip bina yapıp orayı da başkalarına satmak yok. Öyle yağma yok. Devletin hüküm ve tasarrufunda olan yaylaları kimseye kesinlikle peşkeş çektirmeyiz. Ne pahasına olursa olsun bunu önleyeceğiz. Bu konuda ilgili bakanlarımızı bölge milletvekillerimizi bilgilendirdim. Tüm görüşmelerimizde hepsi, ’seninle beraberiz’ dediler. Yaylalarda artık öyle gayri resmi bina yapılmayacak. Bunu önleyeceğiz. Ruhsatlı yapıların da ilerleyen dönemlerde daha düzgün, çevreye uyumlu hale getirilmesi için çalışmalarımız sürecek.”

“BÖLGE, ORTADOĞU VE ARAP TURİZMİNE HİTAP EDİYOR”
Yaylalarda içme suyu, turistlerin geldiğinde kullanabileceği tuvaletler, lavabolar, konaklamalarını sağlayacak tesislerin eksikliğinin yaşandığını, bu sorunların ortadan kaldırılabilmesi için yoğun gayret gösterdiklerini de belirten Şahin, şunları söyledi:

“Sorunları biliyoruz ancak bu sorunların birden bire ortadan kaldırılabilmesi mümkün değil. Merdivenleri emin adımlarla çıkıp sorunları sırasıyla halledeceğiz. Bu kapsamda 10 tuvaleti değişik yaylalara yerleştireceğiz. Yaylalardaki evlerin çevreye uyumlu bungalov tipi olması için teşvik edici çalışmalar yapıyoruz. Yayla yollarımızın standartlarının yükselmesi için başlatılan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bölgemiz, Ortadoğu ve Arap turizmine hitap edici özeliğe sahip. Son derece elverişli ve tam onların istediği potansiyel burada var” diye konuştu.

Bugüne kadar yaylaların potansiyelinin iyi değerlendirilemediğini, bundan sonra artık daha iyi değerlendirileceğini söyleyen Şahin, çalışmalar tamamlandığında Giresun yaylalarının daha fazla tercih edileceğini, turistlerin memnun kalarak ayrılacaklarını sözlerine ekledi.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

150 Milyon Liralık Emlak Vurgununa 30 Gözaltı

Açtıkları sahte emlak ofisiyle internet ve radyo ilanları ile ulaştıkları vatandaşları dolandırarak 150 milyon lira …