1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

5 Günde Yapı Ruhsatı Alınabilecek, İnanılır Gibi Değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Yapı ve İmar Kanunu’nda yapılacak değişiklikle mevcutta 30 gün olan yapı ruhsatı düzenleme süresi 5 güne indirilecek.

5 günde yapı ruhsatı alınabilecek, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, imar kanunu, inşaat ruhsatı, yapı kanunu, yapı ruhsatı, Yapı ve İmar Kanunu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yapı Denetimi Kanunu taslağına göre, hem projelerin hazırlanmasına esas belgelerin idarelerce verilmesi hem de yapı ruhsatı düzenlenmesine ilişkin sürelerin kısalacağını söyledi.

Projelerin hazırlanmasına esas belgelerin en geç 5 gün içinde verilmesi zorunluluğunun getirildiğini, elektronik ortamda doğrudan erişilenler için ayrıca idareye başvurma ya da idarece istenme zorunluluklarının kaldırıldığını belirten Bayraktar, sadece projeler hazırlandıktan sonra bir kez idareye başvurulmasına yönelik düzenleme yapıldığını anlattı.

Bayraktar, mevcutta 30 gün olan yapı ruhsatı düzenleme süresinin 5 güne indirildiğini, eksiklik bulunması halinde yeniden başvuruda ise bu sürenin 3 güne düşürüldüğüne dikkati çekti.

Yapılacak değişikliklerle yapının temel ve diğer taşıyıcı sisteminde değişiklik gerektirmeyen bazı projelerin, ruhsat sonrasında idareye verilmesinin de sağlanacağını anlatan Bayraktar, şöyle konuştu:

”Düzenlemeyle, idarece mükerrer evrak veya idare kayıtlarında var olan evrakların yeniden istenmesi engellenmekte, ruhsat esaslı düzenden denetim esaslı düzene geçilmektedir. Kanunda belirtilen işleri yine belirtilen sürelerde gerçekleştirmeyen görevliler hakkında, idari ve cezai müeyyidelerin uygulanması sağlanmaktadır. Bu hükümlere rağmen herhangi bir mevzuata aykırılık olmamasına rağmen ruhsat düzenlenmesinde imtina edilmesi halinde, bu görevi Bakanlığın taşra teşkilatınca yürütülmesi sağlanmaktadır.”

Bakan Bayraktar, düzenlemeyle, gereksiz bilgi ve belge isteme zorunluluğunun kaldırıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

2021 Temmuz Bakanlık Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği’nde Düzenleme Yaptı

Büyükşehir Belediyelerince “kırsal yerleşik alan” tespiti yapılan mahallelerin, belirli kurallar dahilinde köy yerleşik alanı şartlarına …