1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 10- 14 Mayıs’ta

39 yıldır Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 10-14 Mayıs 2016’da start verecek.

39-yapi-fuari-turkeybuild-istanbul-10-14-mayista

Dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan, 39 yıldır Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 10-14 Mayıs’ta 111.000 ziyaretçisiyle yapı sektörünü buluşturuyor.

Fuar kapsamındaki “İş Geliştirme Platformu”, bu yıl “Konuk Bölge Afrika Projesi- Kenya, Nijerya, Mozambik” ve “Hedef Pazar: İran Projesi” ile sektörün yeni pazar arayışına katkı sağlarken, “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü” etkinlikleri de yapı profesyonellerine bilgi akışı sağlayacak. Fuarda 1.250 katılımcı firmanın en son yenilik, ürün ve hizmetleri sergilenecek.

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 39 yıldır yapı dünyasının uluslararası buluşma noktası olmayı sürdürüyor. Bu yıl 10-14 Mayıs’ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuar, 100.000 m2’lik 14 salon ve açık alanda, 1.250 üretici firmanın en yeni malzemelerini, teknoloji ve hizmetlerini 111.000 ziyaretçiyle buluşturacak.

Bu yıl içeriği daha da zenginleştirilen “İş Geliştirme Platformu” etkinlikleriyle 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, sektöre yeni pazarlar kazandırma konularında fayda yaratarak ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Fuar süresince düzenlenecek olan “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri” ise sektöre bilgi akışı sağlayacak.

Konuk Bölge Afrika Projesi: Kenya, Nijerya, Mozambik

Fuarın “İş Geliştirme Platformu” etkinliklerinden beş yıldır başarıyla sürdürülen Konuk Ülke Projesi’nde bu yıl ilk kez bir ülke yerine, Türk yapı sektörünün hedef pazarları arasında yer alan Afrika Bölgesi ağırlanıyor. “Konuk Bölge Afrika Projesi” başlığı altında gerçekleştirilecek etkinliklerde yeni pazarlar arayışındaki Türk yapı sektörünün potansiyel büyüme alanlarından olan Kenya, Nijerya ve Mozambik ülkeleri değerlendirilecek. Proje kapsamında fuar sırasında düzenlenecek olan “Türkiye – Afrika İnşaat Forumu”nun ardından, bu üç ülke ve kıtanın önemli pazarlarından gelecek satınalma heyetleri fuar katılımcılarıyla “İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda bir araya gelecek. Projeyle, yılda toplam 35 milyar dolar inşaat malzemesi ithal eden Kenya, Nijerya ve Mozambik’in, artan inşaat harcamalarıyla Türkiye inşaat malzemeleri ihracatının büyümesinde etkili olması amaçlanıyor.

Hedef Pazar Projesi: İran

Türk yapı sektörünü bu yıl farklı etkinlikleriyle buluşturacak fuarın yeniliklerinden biri de Kalekim’in desteğiyle gerçekleştirilecek olan “Hedef Pazar Projesi” olacak. “Hedef Pazar Projesi”nde ambargonun kalkmasıyla Türk yapı sektörünün gözde pazarlarından biri olan İran değerlendirilecek. Proje kapsamında düzenlenecek “İran – Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda, hedef pazar İran’daki iş fırsatları Türk yapı sektörü profesyonelleriyle paylaşılacak ve ülkeden gelen satınalma heyetleriyle Türk inşaat malzemesi üreticileri bir araya getirilecek.

Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri

“İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri”ne ek olarak bu yıl geliştirilen yeniliklerden “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri” sektöre bilgi akışı sağlayacak. Bu başlıkta bu yıl dört farklı etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlikler arasında Türkiye’ye ilk kez gelecek olan, “Asya’nın yükselen yıldız tasarımcısı” olarak nitelenen dünyaca ünlü, RIBA ödüllü Mimar Chris Bosse’nin, “Geleceğin Şehri: Kentsel Çevrede İnsan, Teknoloji ve Doğanın Sinerjisi” başlıklı bir konferansı öne çıkıyor. Mimar Selçuk Avcı’nın “Türkiye’de Sürdürülebilirlik ve Türk Müteahhitler Birliği Deneyimi”, mimarın tasarım sürecinde malzemenin önemine değinilecek “Mimarın Yeni Malzemeleri” ve yapı sektörünün uzmanları ve mimarlık öğrencilerini bir araya getirecek olan “Mimarlıkta Kariyer” etkinlikleri de ışık tutacak etkinlikler arasında yer alıyor.

Yurtdışı Alım Heyetleri Organizasyonları ve İkili İş Görüşmeleri

Fuarın İş Geliştirme Platformu etkinliklerinden biri olan ve T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) ile birlikte organize edilen “Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri” bu yıl 40 ülkenin katılımıyla gerçekleştiriliyor ve firma yetkilileri Türk yapı sektörü malzeme üreticileriyle karşılıklı iş görüşmelerinde bir araya getiriliyor. Katılımcı ülkeler şunlar: Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Gürcistan, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Makedonya, Malezya, Mısır, Özbekistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Venezuela, Vietnam, Yunanistan ve Zambiya.

Bakanlık heyetlerinin yanısıra YEM Fuarcılık’ın yıl içinde yürüttüğü uluslararası çalışmalar kapsamında Lübnan, Ürdün, Irak, Umman, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 40 kişilik bir Alım Heyeti ile Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Ukrayna ve İran ülkelerinden gelen üst düzey heyetler de fuar katılımcılarıyla buluşacak.

39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Etkinlik Takvimi:

Mimar Selçuk Avcı, AVCIARCHITECTS – Türkiye’de Sürdürülebilirlik ve TMB Deneyimi Semineri, 10 Mayıs 2016, Salı

RIBA Ödüllü Ünlü MimarChrisBosse“Geleceğin Şehri: Kentsel Çevrede İnsan, Teknoloji ve Doğanın Sinerjisi” Konferansı 11 Mayıs 2016, Çarşamba

Konuk Bölge Afrika Projesi “Afrika – Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri”, 11 Mayıs 2016, Çarşamba

Mimarın Yeni Malzemeleri Semineri, 12 Mayıs 2016, Perşembe

İran – Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri, 12 Mayıs 2016, Perşembe, *Kalekim destekleriyle

Mimarlıkta Kariyer Etkinliği 13 Mayıs 2016, Cuma

Seminer ve Demo Alanı Etkinlikleri, Fuar süresince, 10- 14 Mayıs arasında

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Türkiye’de İkamet İzniyle Yaşayan Yabancı Sayısında Düşüş

Türkiye’de ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalatarak 1 milyon 107 bin …